På min önskelista!

Denna skål har jag länge tänkt på! Varenda gång jag är på IKEA så känner och tittar jag på den! Gillar den massor. Tänk er den med gröna äpplen eller ett gäng apelsiner. Läckert va! Men priset är inte lika tilltalande... Inte för att bara köpa bara-för-att-jag-tycker-den-är-snygg, men så kom jag på att jag kan ju önska mig den i julklapp, eller födelsedagspresent kanske! Så där har ni ett tips! Här kommer bilden på den, kan ju vara bra att veta vilken skål eller fat jag menar!

Får jag lov att presentera IKEA STOCKHOLM!

Bilden är lånad från IKEAS hemsida.

Bilder!

Hade kära Anki på msn häromdagen. Hon hade tagit en massa foton på mig och mina kära på en kräftskiva vi var på i somras. Nu skickade hon över dem och vad glad jag blev!! Härliga bilder på mig och vår minsting. Fatta att jag är med på bild! Och bra blev det! TACK Anki! DEt är tur att vi scrappare har varandra till hands. Min gubbe tar aldrig ett foto, det är bara jag som håller i kameran, och då är det ju svårt att vara med på bild!


Först en bild på mig som jag är jätteglad för! Fick den även i färg, men denna variant som Anki fixat och klippt till är nog min favorit.


Denna är jag också kär i! Visserligen är min ursprungliga uppnäsa ännu mer uppåt... Men det gör inget, det är ju en bagatell! Fick även denna i redigerat och oredigerat exemplar, men jag gillar denna svartvita. Känns lite mer drömmande och magisk.

Håll te goe mina vänner! Det är ju lite glest med bilderna här annars...:) De där senaste LO´sen är fortfarande inte heller fixade än... Men det kommer, var så säkra!

C ya!


Hejsan svejsan!

Hej alla kära bloggläsare! Här kommer en liten uppdatering sedan sist! Det är inte alltför mycket som hänt. Det är jobb och dagis som gäller. De lediga måndagarna och fredagarna har tillbringats med tvätt och övriga hushållssysslor, däremellan har jag ryckt ut på kycklingmaskinen ett par gånger oxå. Och några nätter har det varit kalkonlastning på schemat. Helgerna har tillbringats i goda vänners lag. MEN i lördags var vi faktiskt lediga! Vet inte hur länge sedan det var sist, men läääängesedan är det! Vi festade till det med kinamat och godis och bra film! Så mysigt! I fredags var det Mikaelimarknad i Sjöbo och naturligtvis så stod det på schemat! Anton var glad, äntligen fick han åka karusell igen! Han ville åka igen och igen och igen, men till slut fick det vara stopp och han var nöjd när vi sa att han fick åka mer på nästa marknad, vad han nog inte vet är att det inte är förrän till sommaren...

Sedan i tisdags förra veckan har jag varit förkyld. De första dagarna kunde jag styra det någorlunda med en massa halsdukar och polotröjor som höll halsen varm så slapp jag det värsta med halsont. Men natten till fredag lastade jag kalkoner och i fredags var det kört! Rösten gav vika och från fredag kväll och framåt söndagkväll så hade jag nästan ingen röst, bara en massa hesa pipanden... Nu har det blivit bättre men inte bra. Hostan har kommit mer och så även huvudvärken. Man ska inte gnälla! Det finns de som har det sju resor j****gare. Jag är på benen iaf! :)

På lördagen hade vi ännu en utflykt på dagordningen. Nu var det Vellingeblommans tur att bli besökt! Jag, min syster och hennes kompis tog barnen med oss och följde GPSen mot Vellinge. Tomten var ju där! Så skoj det är att gå och titta där! Man får så mycket inspiration med sig hem. Synd att inte allt kan översättas till verklighet bara... Och tomten antecknade vad Anton önskade sig. På frågan vad han önskade sig svarade han:

-Vad önskar Anton sig i julklapp?
-Paket!
-Jaha, vad vill Anton att det ska vara i paketet då?
-En häst.

STOPP! Sa jag, det har vi ju hemma! Så det räcker och blir över!

-Önskar Anton något annat?
-En bil!
-Vad för en bil?
-Mc Queen!

Och Tomten visste precis vad Mc Queen var för en! Vilken bra tomte! Han antecknade och skulle vidarebefordra det till sina nissar. Så vi får väl se vad de hittat för någonting till Julafton.

Under hela mötet med Tomten stod han och kramade mitt ben och vågade knappt visa sig. Alvin däremot bara tittade på Tomten. Han satt i vagnen och undrade vad det var för en lustig figur. När vi var färdiga där var klockan alldeles för lite för att bege sig hemåt, så vi tog en tur till Nova Lund. Jag skulle ju behöva en ny vinterjacka, men som vanligt så hittade jag inget... Men däremot hittade jag ett par underbara skinnstövlar! Så glad jag är för dem! Hittade även en jacka till min lille Alvin. Sedan begav vi oss hemåt och vår mysiga hemmakväll som jag skrev om tidigare.

I söndags var det bara att stiga upp, skriva ut foton, göra sig iordning och styra bilen mot Stora Herrestad och Anki! Det var nämligen dax för vår scrapträff!! WOW vad skoj det är! Så synd bara att det inte blir oftare! Två LO´s hann jag med! Supernöjd med dem båda. Tyvärr inga bilder tillgängliga nu, men de kommer. Vilken underbart god mat du lagat Anki. tänker fortfarande på denna underbart goda sås! Mmmmm! Det blev även lite receptbyte. Bla den goda såsen och två desserttips följde med hem!

Igår måndag fick jag nog av vår skänk vi har i köket! Så barnen dumpades i Gärsnäs hos farmor. Så fick de leka med kusinerna som tillbringar höstlovet där. Och medan de skar i pumpor så körde jag mot Malmö och IKEA! Min ide var en Billy med dörrar att ha i köket, men med mig hem hade jag istället BESTÅ och div inredare till det. Så kvällen igår ägnades åt att skruva och fixa, det sista ska väl förhoppningsvis fixas ikväll. Sen återstår det roliga att plocka in alla grejer i skåpen. Nicke nämnde oxå en ev uppfräshning av köket, och det var jag ju inte sen att notera! Så nu snurrar mina tankar runt hur man skulle kunna ha det med färger mm. Visst äe det väl roligt att göra om hemma! Väggarna i köket har vi inte gjort något med alls, inte ens när vi flyttade in, så det är ju på tiden. Vi flyttade dit 2001... Mina tankar just nu är vita väggar och en fondvägg i blått. På denna vägen var jag lite inne på att skriva ord på väggen. En tanke är ordet "KÖK" på olika språk och varierande storlek och typsnitt. Har ni några andra tips så mottages det tacksamt!

Nu får jag återgå till det jag sysslade med!

Vi höres!

Vinterns och vårens stora grej!

Nu har jag skickat iväg min anmälan till vinterns och vårens stora händelse! Scrapkryssningen! Tänk dig tre dagar med bara en massa scraptokiga tjejer. Kurser, shopping, mat och naturligtvis scrapping! Och kan du då tänka dig allt detta ombord på en båt med avgång från Göteborg med siktet inställt på Kiel i Tyskland! Jag kan tänka mig det iallafall!! WOW säger jag bara! Längtar redan! Med på trippen kommer även min kära svägerska Malin och hennes härliga syster Maria att vara. Ser sååå fram emot denna härliga helg som vi kommer att ha!

Kom på att jag inte visat mina härliga mässinköp från Göteborg! Men här är dom:



Tiden som varit har annars inneburit födelsedagsfirande av diverse personer. Denna tiden på året har vi en hel del som fyller och träffar nära och kära titt som tätt. Alltid trevligt! Vi har ju haft scraphelg här oxå för allt i världen! Det höll jag nästan på att glömma! 6 scrappiga tjejer och en massa scrapping här hemma hos mig. Efter en hel dags pysslande hade jag fått ihopa 3 st LO´s.


Detta är nog en av de LO´s som jag är mest nöjd med för tillfället! Här har jag testat ganska många för mig nya saker. För det första så har jag inte användt papper som bas utan ett filtark! Tyckte det belv döläckert! Det veckade bandet (tack Anki för ditt lilla bidrag av band! Passade perfekt här!) har jag inte heller testat någon gång tidigare, och det är inte sista gången kan jag berätta. Dessutom har jag testa att färglägga ett motiv. Denna gången var det ett cardstock i svart/vitt som är avsett för att färglägga. Jag målade med mina distresser som bara har legat ett bra tag till ingen nytta, men nu är det slut med det! Sedan klippte jag ut och satte fast det på LO´n. Det är alltså det röda hjärtat med vingar. Gillar fotot massor! Min egen lille skumtomt! (Åh... kunde varit en passande titel...)


Nästa LO föreställer oxå vår lille Alvin, fast nu är han på grönbete. Här har jag testat Puncinella för första gången. Ett mässinköp som jag är mycket glad för! Är oxå lite smått förälskad i de ljuvliga filtblommorna från Prima! En annan sak från m ina mässinköp som jag användt här (fast det syns inte) Är den orange biten som jag skrivit i. Jag har användt ett papper i mitt nyinköpta journalinghäfte och ritat av för att sedan klippa ut i rätt färg.


Tro det eller ej, men på denna LO föreställande vår blåa tiger Anton har jag oxå lite nya grejer... Än en gång har jag användt mina härliga distresser och målat en lite blå fågel, visst är den väl söt! Den svart journalingrutan oxå mässinköp... Störtläcker! Sen skulle vi ju ha en passande fotomatta... Blev lite trist med en vanlig fyrkantig, så jag tog mod till mig och fixade en själv!! JAG RITADE!! Och jag blev NÖJD!! Kan ni tänka er! Det där med att rita är ju inte min starka sida annars, men man måste ju testa!

En gemensam nämnare i alla tre layouterna är mina magnetstämplar!! Jag tycker sååååå mycket om dem! Precis lagom storlek för att bara få med en datum, ett litet ord eller en del av titeln på LO´n.

Nu har vi vårt lilla scrapgäng bestämt oss för att ta upp vår små scrapträffar igen. Vi var flitiga ett bra tag och träffades en gång i månaden, men sedan kom det syskon till den första barnaskaran och tiden blev med ens lite svårare att få till. Men nu har de flesta syskonen vuxit till sig och kan vara utan mor och mamma en hel dag, så nu kan vi fortsätta med det.

Ikväll är det dax för 40-årskalas i Tommarps Bygdegård. Ska bli trevligt! Så nu får jag väl ta tag i de där kläderna som ska strykas och fixas. Måste fixa lite packning till barnen oxå som ska tillbringa kväll och natt hos farmor och farfar!

Vi hörs!

*dansar iväg* Scrapkryssning, scrapkryssning, scrapkryssning..... la la la la la

Isskrapning!!!

Imorse när jag kom ut till bilen var det minsann en tjock ishinna över hela bilen... Det blev till att utföra säsongens första isskrapning av vindrutan innan vi kunde bege oss till dagis och arbete! Termometern visade 0 grader! Även gräset var det frost i naturligtvis när jag gick över gräsmattan för att plocka dagens äpplen med mig till jobbet. Vi fick till och med (mot Antons vilja) plocka fram vinterjackorna till barnen! Men då vi satt i bilen tyckte han det var skönt! Mor, det är kallt här, var vad han sa i bilen när vi körde... Så han var glad för att vi tog vinterjackan. Det börjar gå mot kallare tider mina vänner...

Och nu har vi klarblå himmel och fint väder här! Härligt!

RSS 2.0