Ett tag sedan...

En liten uppdatering sedan sist.
I lördags var vi på halloweenfest hos min broder. Ncike, jag och Alvin klädde ut oss och styrdes bilen mot Osbyholm. Efter att Anton blivit rädd bara han såg oss utklädda, så beslutade vi att han fick stanna hos min andra lillebror, hans flickvän Ida och min lillasyster. Jag var Mimmi, Nicke den där gubben i scream och Alvin var tomte.

Bjuder på en bild på tomtenissen Alvin och hans kusin Gomez:
image30

I söndags var det sedan julmarknad hos grannen Komstad Mölla. Så dit var vi ju tvugna att gå och få lite julstämning. Deras kakor och mackor går inte av för hackor! Det kan jag lova! Resten av dagen bara slappade vi! Nej, eftersom vi i lördags fick en halv gris så hade vi ju lite arbete oxå, för malningen hade vi sparat. Så vi malde förstås lite kött oxå, så helt onyttiga var vi inte. Nicke skar köttet i bitar, Anton stoppade i kvarnen och jag packade till sist det färdiga köttet. Vad glad jag är att vi bor och lever som vi gör och barnen får vara med om lite allt möjligt från första stund. I och med att Nicke jagar en hel del så har ju Anton redan förstått det där med jakt och att man får kött på bla det viset. Så när vi satt där och malde vårt kött sa Anton: - Panga gris far? Så tre år gammal förstår han redan hur vi får vårt kött, som sedan blir till köttfärs tex. Naturligtvis får han inte vara med mer än precis vid beredningen av köttet. Min rädsla från början var ju att han skulle vara rädd och tycka att det var obehagligt med hela jakt grejen. Men han har fattat det hur bra som helst, och har inte visat något tecken på obehag inför det.

Sedan i måndags var vi hos doktorn med Anton för att få hans två födelsefläckar i ansiktet kollade. Och det var inget farligt, Helt normalt och de kom att växa med honom. Ev. borttagning görs inte förrän man blir vuxen. Så det var skönt att vi fått det kollat oxå. Om man frågade anton vad han gjort idag svarade han: -Dotorn tollat mina pickar! :)

Och i Tisdags var det dags för tandläkaren för Anton. Det hela gick JÄTTEBRA och tandläkaren tyckte att tänderna var sååå fina!

Och slutligen i onsdags var det dax för en treårskontroll för Anton. 15 kilo och 97 centimeter lång är min "lille" grabb. Jisses vad tiden går fort! Även denna information var han mycket stolt över att kunna berätta för farmor när vi kom hem efter besöket.

I tisdags var oxå en ny milstolpe för lille Alvin. Nämligen MAT! Jag kokte puréer, potatis/palsternacka och morotspuré. Sedan i somras har jag oxå majspuré och persikopuré färdigt i frysen. Potatisen var väl lite konstig kanske tyckte han, men gröten på kvällen var VÄLDIGT uppskattad! SÅ nu har vi börjat så smått med det oxå. Han har under en tid suttit med vid bordet när vi har ätit och varje gång har han blivit väldigt uppspelt. Så det märks att han har visat intresse för det. Så när vi äter middag på kvällen så äter han gröt tillsammans med oss.

Så här kan man se ut när man har ätit sin första portion gröt!
image29

På lördag bär det av till Lövestad och allra bästa Therese med familj för en stunds mysigt samkväm.

Det var lite från Komstad!

Ha det så gött!

Vad glad jag är nu!

Gick precis min bloggrunda, och gissa vad jag upptäckte! En av min astora scrapidoler hade en liten utlottning på sin blogg för ett tag sedan och gissa vem som var en av fyra vinnare!! Jo, JAG! Det är så klart Webmoster jag pratar om! Kolla in hennes alster! Jag tycker mycket om hennes stil! Så nu väntar jag på rolig post!

Ang. ramar...

Jag skulle ju återkomma i ämnet om de där ramarna jag skulle trixa med i photoshop... Så det gör jag nu.

Har inte riktigt fått till det ännu... Någon som har något bra tips? Allt emottages med stor glädje...

Over and out.

Önskelista...

Såhär inför jul och kommande födelsedag kan det vara passande med en önskelista...:) Och jag vet PRECIS vad jag önskar mig! Jag önskar mig pengar. Pengar som ska gå till deltagaravgift till detta! Eftersom det inte verkar bli fler träffar i H-brg i samband med vår- och höstmässor så tänkte jag se om jag inte kan komma iväg på detta istället. Kostar en del, men enl. de som var med i våras var det en stor upplevelse att vara med. Mycket ny kunskap som man hade med sig hem i bagaget. Och då kan det ju passa bra och önska sig detta i present/julklapp. Jag vågar inte riskera och bli utan en träff till... Man har ju SÅÅÅ skoj! Och vad mycket inspiration sen!

Så då vet ni nu vad jag önskar mig! förresten idag är det bara en månad till Lucia! Denna vackra tradition!

Vi ses!

Tänka sig...

Provade för skoj skull lite penslar i photoshop. Här är miit första alster någonsin med penslar:

image28

Inte helt tokigt va! Själv är jag mycket nöjd. Ingenting kan inte bli bättre, men för att vara första gången är det väl bra va? :) Gillar sådana här lite drömska bilder.

Tänkte jag skulle luska ut hur man gör ram oxå. Så att det tex ser ut som om det är en canvasduk...

Återkommer...

Anton 3 år!

Så var då Antons treårsdag över. Tänk att han redan blivit så stor! Dagen började naturligtvis med att vi sjöng för honom på morgonen. Dagen till ära hade Nicke tagit ledigt.  Sedan styrdes bilen mot Malmö och Build a bear. Här fick Anton själv skapa sin egen nalle. Först fick han välja vilken sorts nalle han ville ha.  Sedan skulle den ha ett ljud och därefter skulle nallen stoppas. Innan den syddes ihop fick Anton välja ett hjärta till nallen. Detta hjärta skulle han krama hårt så det blev varmt, sedan skulle han önska sig något och pussa hjärtat, därefter stoppades hjärtat och en streckkod från just denna nallen in i kroppen, och så syddes den ihop. Anton fick naturligtvis provkrama den oxå så den var lagom gosig. Sen badade och borstade han nallen. Nu var det dax för påklädning. Han valde byxor, tröja,skor och solglasögon till nallen. Sen ville han ha en borste till honom oxå så han kunde vara fin. Nallen fick även en egen bebis. Nu skulle vi fylla i uppgifter om oss själva och om nallen i en dator. Ut kom sedan ett registreringsbevis. Skulle nallen någon gång komma bort och sedan bli upphittad, så kan de genom denna registrering och streckkoden i nallen, spåra den till oss och skicka hem den igen.
Så får jag lov att presentera:

Apan Bertil och hans bebis!

image26

Detta är nu Antons nya älsklingar. De är redan väldigt välkramade! Och jag måste medge, han är väldigt kramvänlig och mjuk :).

Så den butiken kan jag varmt rekomendera! Anton som är glad för gosedjur tyckte detta var toppen!

Efter detta hade Anton önskat sig mat, och det var hamburgare. Så nästa stopp blev McDonalds. Sen körde vi hem, för på kvällen väntades gäster, så mat mm skulle förberedas.

En mycket lyckad dag och Anton slocknade som en slagen hjälte i soffan när gästerna åkt hem, med Bertil och bebis naturligtvis!

image27

Alsterna från träffen i Vanstad

Här kommer då mina alster från träffen i Vanstad.

Denna LOn är en av mina nya favoriter! Supernöjd! Älskar fotot och ville att det skulle komma till sin rätt. Tyckte jag fick till en lagom somrig och frisk LO.
image24


Detta foto är från en av Alvins första levnadsdagar. Han provade min solstol när han inte låg i vagnen under äppelträdet. Snacka om livsnjutare!
image25

Kom gärna med kritik, positiv eller negativ, allt är välkommet!

Hej, hej!

Kalas och träff...

I fredags hade vi som jag tidigare skrivit födelsedagskalas för äldste sonen. Hela tre år blir han! Och han fick mååånga fina presenter!

Lördagen tillbringade jag i Vanstad. Jag deltog i en scrapträff som anordnats där. Sååå trevligt! Hoppas att det blir fler tillfällen, för det var sååå mysigt! Fick två LO´s gjorda, (och vann utmaningarna med båda två! *lycklig*) som jag blev jättenöjd med. Bilder kommer senare. Har inte fotograferat dem ännu. På träffen fick jag av min bordsgranne LottaM lite tips på hur man får en detalj i ett foto i färg medans resten är svartvitt. Har alltid tyckt det verkade så svårt, men jisses vad lätt det var! Och så glad jag är över detta! TACK Lotta!!
Här kommer lite bilder som jag precis exprimenterat med: 

image22

image23 

Så nu ska man bara lära sig hur det funkar med penslar... Det är oxå såååå snyggt, men det verkar ta lite mer tid... Någon som har bra tips?

När jag kom hem från träffen hade Anton 40 graders feber... Så det blev till att ställa in kalaset som skulle varit idag. Men som tur var kunde alla berörda på lördag den 10:e istället.

Återkommer med bilder på mina LO´s senare...

So long!

FM Österlen...

Nicke ringde hem i eftermiddags och frågade om jag lyssnade på FM Österlen (vår lokala radiostation). Nej, det gjorde jag ju inte. Synd, sa han. Jag har precis vunnit två biljetter till Spöknatta på TIngvalla på lördag...! Han hade inget att göra då precis så han hade ringt in på en av deras tävlingar och lyckades vinna! Hur ska vi nu göra då? Kommer VÄLDIGT olägligt! Kalas fredagkväll, scrappa lördag, kalas söndag från 12 och framåt. Känns som att det inte är lägligt att åka till Tingvalla just denna lördagskväll... Men vi får se vad vi gör, synd att inte använda det nu när man för en gångs skull har chansen. Perikles står på scen, och det brukar innebära en hel del röj! Och mycket folk naturligtvis...

Nej det går inte att sitta här nu, huset städar inte sig själv... tyvärr.

Åter till städning och matlagning!

Morsning!

RSS 2.0