YES!!!

Så är jag då äntligen ägare till en sådan här:

image18

En Nikon D40X!
Så nu återstår väl en hel del tid till att lära känna denna nya leksak... Men OJ vad roligt det ska bli! Och vilken skillnad det är på bilderna jämfört med våran vanliga kompakta digitalkamera!

I övrigt pågår förberedelse inför helgens stundande kalas för Anton som blir 3 (!!!) år på måndag. Det blir en hektisk helg detta! Kalas på fredag med släkten, scrapträff  i Vanstad på lördag, barnkalas på söndag och på måndag fyller gossen, så då får vi hitta på något med honom och eventuellt kommer gäster även denna kvällen.

På tal om scrapträff! GUD vad roligt det ska bli!! En hel drös (24 st) pysseltokiga töser ska träffas på Vanstad folkskola! Sveriges mysigaste skola, där jag började 1:a klass -86. Ska bli såå skoj att komma dit igen. En skola som, när jag gick där, hade 2-3 klasser per läsår. Erkänn, det finns inte så många sådana skolor kvar. Idag har man ju då arbetslag och inte klasser på det viset som när jag började skolan. Det roliga är att även min bästaste kompis Therese ska dit, och det var på denna skola som hon började i vår klass i 2:an. Sedan dess har vi varit sammansvetsade. Kan inte hjälpa att jag blir lite sentimental när man tänker tillbaka på det...

Oj, oj, oj...

...det var ju ett tag sedan...! Här har det hänt en hel del grejer.

Förra veckan innehöll en hel del förberedelse inför helgens stundande dop.

Bilen skulle på verkstad i torsdagsmorse, för att hämta den senare under dagen. Vi skulle få GDI-systemet blästrat, ett system som Mitsubishi (stavn?) har. Sagt och gjort, vi körde dit bilen och fick tillfälligt låna Nickes föräldrars bil. Uppåt eftermiddagen ringer Nicke. -När kan jag hämta bilen? svarar jag när han ringer. Vi får inte tillbaka bilen förrän på måndag svarar han mig! DU SKOJAR!!! Kamremmen hade tydligen hoppat två hack, så vi hade haft en otrolig tur att den inte hoppat ett hack till, för då hade förmodligen toppen och alltihopa åkt! Så det tillfälliga lånet av bil blev liiiiite längre... Och jag såg pengarna flyga iväg... Gissa om jag blev stressad! All handling inför helgen mm. Nu behövde jag egentligen inte stressat upp mig, jag hade ju svärföräldrarnas bil, men det var den känslan jag fick.

Sen på fredag skulle jag hämta nyckeln till församlingshemmet där vi skulle ha "dopfesten". Min tanke var att vi skulle duka och få iordning på fredag kväll för att på lördag kunna ha tid för grejer som ev dök upp som vi glömt handla etc. Men när jag hämtar nycklarna får jag veta att jag inte har tillgång förrän på lördag eftermiddag kl. 14. Det skulle nämligen vara barnloppis innan. Så nu passade jag och svärmor på att åka och handla allt vi kunde komma på som skulle behövas (vi lyckades mycket bra måste jag påstå). Så på lördag fm var jag fakstikt lite ledig! Bra! Då åker vi på barnloppis sa jag till Nicke! Där fyndade vi ett par Kavat skor som var som nya. 40:- kostade de. Ett par kavat stövlar, något mer använda men i JÄTTEFINT skick. 50:- kostade dom. Samt en vinteroverall till att ha och springa i här hemma. 50:- kostade den. Allt var till Anton. Så en vinteroverall, ett par Kavatstövlar och ett par kavat skor för 140:-!! Snacka om fynd!

Sedan var det då söndag och dags för dop. Allt gick enligt planerna, tills vi stod där i kyrkan och jag kom på att vi skulle lärt oss en dikt till dopet! Vi hade tränat på lördagskvällen så vi kunde den, men nu var den som bortblåst!!! När jag försökte påpeka det för Nicke och han bara log och sa att han inte heller kom ihåg den så började jag bli lite nervös!! Men på något konstigt sätt så glömde prästen oxå bort dikten och vi behövde aldrig läsa den. Gissa om jag blev glad! Resten av dagen var PERFEKT! Och Alvin fick många fina dopgåvor!

Och nu är det en ny vecka igen! Hämtade bilen igår och det blev en lite annan slutsumma än vad det var tänkt från början... 8 200:- istället för 2 900:-... men, men nu går den som den ska iallafall. Vi får väl leva på bröd och vatten ett tag så ska det nog gå... ;)

Avlsutar med ett foto från dopet. Den nydöpte med sin familj.
image16

Ser precis här att storebror ser ut att strypa lillebror... :D Riktigt så illa är det inte! Anton är faktisk VÄLDIGT glad för Alvin. Men det ser väldigt roligt ut!

Och såhär trött och utslagen blir man dagen efter sitt dop! Inte blir det bättre av att storebror vill leka, somnade mitt i leken om man säger så...
image17

Det var allt för denna gången!

So long!

Lite nytt på scrapfronten...

Fast det vet jag förstås inte... om det är så värst nytt alltså. Upptäckte att det är vääääldigt längesedan som jag laddade upp något i mitt galleri på Scrappiz. Så jag lägger upp dem här oxå.

image6
En LO om Alvins ankomst till världen. Jag bara ääälskar dessa foton! Sååå många och starka känslor som fyller mig! Vilken lycka det är att bli mor!

image7
Underverket igen...

image8
...och igen...:)

image9
Här är det Anton som njuter av husvagnslivet sommaren 2006.

image10
En bild som jag oxå är mycket förtjust i! Anton och far, mina pågar!

image11
Det är jobbigt att jobba...

image12
Anton bara någon dag gammal. Gjord till en utmaning på scrappizträffen i våras.

image13
Anton på väg hemifrån... Denna gången var det en utmaning på träffen i Bräkne-Hoby.

image14
Anton och far i djupa samtal...

image15
En LO till Anton om när han blev storebror. Älskar detta fotot!

Sådär ja! Det var en ordentlig omgång... Ska försöka ta det lite oftare nu framöver.

C ya!

Lite nytt på tradera...

Säljer lite stämplar som jag inte använder. Hoppas att de kan få någon annan ägare som har mer nytta av dem. De är alldeles för fina för att bara ligga och inte bli använda.

Kolla om det är något du skulle kunna tänka dig: Mina traderaauktioner...

Kommer troligen att fylla på med nytt lite då och då, så håll utkik!

Kram

Ett tag sedan...

OJ vad tiden går fort! Sedan jag senast uppdaterade har jag hunnit jobba, fira födelsedagar och njutit!

Jag har hoppat in en del på mitt arbete. En del prisuppdateringar mm att ta hand om som de inte hade tid och möjlighet till. Alltid bra med lite extra. Så efter det jobbet i torsdags åkte jag hem, hämtade Anton på dagis (Alvin hade jag med på jobbet), lämnade båda barnen hos farmor och farfar för att sedan åka till nästa jobb tillsammans med Nicke. Nu skulle vi sätta in 10.000 värphöns. En ombygd grisstall med helt ny inredning, fräsht och fint. I fredags var det sedan dags igen för ännu en omgång värphöns. Denna gången 10.400 st. Var färdiga 19:00. Skyndade hem eftersom vi skulle vara på födelsedagskalas kl. 18:30... Gjorde oss iordning, hämtade barnen hos farmor och farfar och körde sedan för att fira min lillebror som fyllde 22.

Gissa om det är skönt att Alvin tar flaskan! Funkade jättebra när farmor och farfar passade honom! Jag hade pumpat så de kunde ge honom om han blev hungrig. Och det funkar perfekt! Såååå skönt, man känner sig inte så bunden längre då. Andra kan fixa det om det skulle bli kris, förutsatt att jag har pumpat, eller har ett lager i frysen.

Sedan i lördags var det dax för ytterliggare ett kalas. Denna gången var det Tomelilla Ponnytravklubb som firade 30 år. 45-50 gäster i klubbstugan som åt och drack gott. Stämningen var i topp! Dagen efter var dock inte Nicke i topp precis... men, men... han hade roligt på kvällen iallafall...

Och igår gjorde vi i princip INGENTING! Nicke var ute och jagade (eller rättare sagt fick frisk luft...) på förmiddagen och vi bara njöt av dagen.

Så nu är det åter en ny vecka. Nu får vi se vad den har att erbjuda. Dax att planera lite inför det stundande dopet den 21:e. Mat ska fixas mm. För att inte tala om andranamnen... Börjar bli hög tid.
Om en stund är det tänkt att vi ska åka ner till kyrkans hus för veckans bebycafé. Alltid lika mysigt.

Hej så länge!

Hemma igen...

Idag var massagen ignet vidare enligt Alvin... 4 barn varav 1 barn kunde ta del av massagen, resten skrek nästan från början till slut. När massagen väl var över så lugnade alla barnen ner sig, vissa fick mat och till slut somnade dom. Men, men det kommer fler gånger, förra gången tyckte han det var mysigt. Passade väl inte idag bara. Men växer gör han! Han hade gått upp ordentligt och väger nu 6480 g och är 64 cm lång! Det är 12 cm och nästan 2 kg i ökning sedan han föddes för 10 veckor sedan! HJÄLP vad tiden går fort!

Dessa underbara barn!!

Satt häromkvällen framför TVn varpå Nicke viskade till Anton och frågade om han ville ha glass. Anton for som en iller ut till frysen. Kommer in med EN glass och säger: inte faa, tut i lutan, söpa nya! Glassen räckte inte till far, så han tyckte att vi skulle köpa nya. Han har även lärt sig säga "vet du vad", vilket kan bli väldigt tjatigt ibland...
Ofta hörs det:
- Moo vet du vad?
- Nej
- Äckar dig.
- Jag älskar dig med Anton!
- Moo vet du vad?
- Nej Anton.
- Äckar Kalvin osse. O faa osse. Äckar aaaallihopa!

Anton kallar Alvin för Kalvin nämligen... Han kan mycket väl säga det som det ska sägas, men det ploppar alltid ut som Kalvin...:) Ett ganska så passande namn iofs på honom eftersom han är väldigt matglad.

Detta samtal kan upprepas oräkneliga antal gånger om dagarna, och vad ska man säga...
image5

Vi älskar dig oxå Anton!!

Så var helgen förbi...

Lördagen gick i lugnets tecken. Bara slappade hela dagen, för att på kvällen åka och fira underbara Therese som fyllde i söndags. En mysig kväll med god mat och dryck, som vanligt!

I söndags kl. 8:00 styrdes så kosan mot Helsingborg och mässan! Inte så mycket folk så man kom lätt till och titta i montrarna. På något sätt så kändes inte mässan "WOW" denna gången... Vet inte riktigt vaför, men det var inte som det brukade tyckte jag. Trots detta handlade man ju så klart:) Ett album och lite, och då menar jag lite, papper. image4
Albumet var från ChatterBox. Är sååå förtjust i deras album. Antons första album är oxå från ChatterBox, det med moccaimitation, så jag tyckte det passade bra med ett liknande till Alvin. Inte ett enda cardstock, men 6-7 mönstrade... Sen blev det lite småplock oxå, bla senaste numret av Scrapbooking mm. Och ÄNTLIGEN hittade jag 40 mm förlägningsskruvar till Antons album. Det har jag knappt vågat ta fram och visa för folk, för när man bläddrade i det så släppte skruvarna... Men nu är det fixat och tom plats för fler LO´s. Så det blev inte lika mycket shopping som det brukar bli, men både jag och börsen var nöjda efteråt:)

Nu är veckan igång igen. Och i eftermiddag är det dax för babymassage. En mysig liten stund nere på BVC med andra nyblivna mammor och lite fika. Ska bli spännande att se hur mycket Alvin har vuxit nu på två veckor. Han har haft en viktökning på ca 200-250 g i veckan tidigare... En matglad liten grabb! Möjligtvis har han inte gått upp lika mycket denna gången. Jag tycker det verkar som att han har beställt lite mer mat den senaste tiden.

Vad gäller förkylningen, så har jag fått tillbaka rösten nästan helt! Sååå skönt! Men näsan är det ju si och så med... Nu har även gubben blivit rejält förkyld och Anton är på god väg. Hoppas bara att Alvin inte behöver råka ut för det!

RSS 2.0