Glad!

Ja, så var då en vecka med VV avklarad och det har funkat bra tycker jag. Har fyllt i min cheklista noga, förutom en dag... Ett besök på Snuggles i Ystad sabbade det... En gigantisk bagel med god fyllning av kyckling, brie, grönsaker och mangoketchup, till det drack jag en stor latte med caramellsmak. Och det var gott måste jag säga!! Yummy! Annars har det fungerat kanon, fast vattnet måste jag bättra på. Jag har kämpat på bra denna veckan men jag behöver dricka ännu mer... Jag jobbar på det! Så var det då dax för vägning i kväll! Och dröm om min förvåning när det visade 1,1 kg ner!! VA! Det ni! Så nu har jag fått en ny portion motivation, även om det inte har varit en bristvara så blev den ändå lite starkare idag! Köpte oxå deras nya kokbok "Smala Italien". Där finns det en hel del smaskiga recept som med all säkerhet kommer att testas nästa vecka!

Inskolningen går imorgon in på sin sista dag. Allt har gått jättebra och det känns skönt. DE sista dagarna har han både ätit frukost, middag och mellanmål där. Han har även sovit där och det har gått jättebra. Han vinkar så glatt till mig när vi säger hejdå i hallen på morgonen. Så nästa vecka drar det igång på riktigt. ti-tor 6.45-16.15. Men det kommer säkert att gå bra. Det har börjat dyka upp en 4-5 nya tänder i munnen på honom oxå nu, alla samtidigt oxå... Men han har inte verkat något påverkad precis, samma gamla glada och goa Alvin ändå. Hans pussar är stora och blöta, och om han kommer åt så nafsar han till oxå... Gullunge! Vad skulle vi gjort utan våra små pojkar?!

Jag har även överraskat Nicke i veckan! den 29:e nov kommer vi att besöka detta! Kommer att åka till Malmö tidigare på dagen för att komma tillrätta i god tid, äta en god middag på någon mysig restaurang och sedan transprotera oss till Malmö arena för showen! Efteråt bär det tillbaka till Malmö och en övernattning här! Nicke har länge velat se den och nu när den kommer till Malmö så får vi väl passa på då då... Ser sååå fram emot det! Ska bli skoj att komma till Malmö arena oxå faktiskt! i skrivande stund så är den fortfarande under uppförande. Invigningen är först i början av november. Känner några som arbetat där under byggtiden och vad jag förstått ska det vara GIGANTISK! Så det ska bli spännande!

Det var nog vad jag hade att förtälja idag. På lördag är det kräftskiva här! Längtar efter goda pajer och kräftor, osten efter går inte heller av för hackor! Och vad sägs om detta till efterrätt?! Fick det på Karlaby Kro i somras fast inte med russin utan med lite jordgubbar och annat smaskigt. Själv kommer jag inte att ha några russin till det utan bara en liten bit choklad med mintsmak nerstucken i det. Om det blir lika gott som när jag smakade det i somras så kommer det att bli GOTT!! Behöver jag berätta att jag inte tänker räkna några points på lördag...? ;)

Bye bye!

Sådär ja...

Då var man invägd hos viktväktarna igen. Till min överraskning så visade faktiskt inte vågen högre siffra än sist jag vägde mig, vilket var i januari i år. Så det kändes faktiskt bra. Nu har jag även fått lite info om schema och kostnader på ett nytt ställe som vi tänkt träna på. Eftersom vårt tidigare träningsställe höjt avgiften för skivstång- och stepjympa från 450:- för båda en termin till 550:- per aktivitet och termin så har vi letat upp ett nytt som, om jag får säga det verkar väldigt lovande. Lite andra roliga aktiviteter oxå såsom box. Får se vad de övriga i mitt träningssällskap tycker om det.

Inskolningen med Alvin går framåt. Idag lämnade jag honom där vid strax över nio. Han vinkade glatt där han satt i frökens famn. Han har varit med under middagen för första gången och allt gick jättebra! Det var en strålande Alvin som jag möttes av. Han hade inte sagt ett knyst. Så skönt! Men någon gång kommer det ett bakslag, så är det bara... Trött var han när vi kom hem och lade sig i sängen utan någon som helst protest när jag lade honom. Nu har han sovit i 1,5 timme snart och jag tror att han kan sova ett tag till. Det tar på krafterna att börja på dagis minsann.

Imorgon är det kräftskiva hos underbara Maria och Roger, mmm vad gott det ska bli! Och ikväll skulle Nicke tillbringa ute i naturen och se om han kunde hitta en bock att ställa in siktet på. En rådjurssadel hade ju iofs inte varit fel... Själv ska jag nog mysa med en bra film.

Biljetter till mässan i Göteborg är inköpta, eller jag väntar på personlig bekräftelse änsåläng vill säga, så det ska bara vara att traska in när vi kommer dit. Och det är nog tur, för i våras när vi var där var kön lååååååång till inträdet. Men det slipper vi nu!!:D

Nu ska jag ta upp kräftorna vi kokte förra veckan. De är i frysen och måste ju tina tills imorgonkväll.

Höres!

Nya tag...

Ikväll är det dax för mig att ta nya tag i mig själv... Nu är det "Operation Viktminskning" som gäller! Vågar inte ens tänka på vad vågen ska visa ikväll... Men det är väl inga problem! De ska bort!! Överflödskilona alltså... Med några goda vänners sällskap så ska torsdagskvällarna framöver bli skitroliga rent ut sagt! För detta ska vi klara! Vi får se om jag vågar följa upp det i min lilla blogg... Det återstår att se!:)

Hejdå!

Inskolning...

Så var vi framme vid Alvins inskolning... HJÄLP vad fort tiden gått! Om två veckor är det dax att börja arbeta!!!

Antons inskolning på Ängen har gått hur bra som helst! Man får dra honom med sig därifrån på eftermiddagarna... Massor med nya leksaker, nya utrymmen, nya lärare och framförallt vya kompisar! Alla har väl inter iktigt kommit tillbaka ännu, men Anton har redan funnit någon ny kompis och så har ju även Linus flyttat till Ängen... De två följeslagarna som aldrig viker från varandras sida. Bara positivt alltihopa.

Alvins inskolning på Näckrosen har funkat jättebra änsålänge, är bara på dag två, men han bryr sig inte om mig precis, kommer bara någon enstaka gång för att se ifall jag är kvar i bygget.

Jag kommer så småningom att lämna både Anton och Alvin på näckrosen på morgonen. Där kommer de att äta frukost ihopa och sedan går ängenbarnen in till sig. Så de kommer ju att ses en hel del iallafall de två Krookbröderna.

På torsdag är det dax för ettårs fotografering hos Fotograf Marit Lasson. Det är ju i huvudsak Alvin som ska bli fotograferad, men det kommer även att bli lite syskonbilder. Ska bli sååå roligt! Våra två små ädelstenar ska bli förevigade tillsammans utav en toppenfotograf!

Till helgen är det dax för kräftskiva hos underbara Maria och Roger! Så skoj det ska bli! Kräftorna kokte vi i fredags. Vilken skillnad det är på svenska och utländska kräftor!! De svenska har ju faktiskt lite kött i sina klor!! Och så goda de är!!


Här är en kräfta på vandring på vårt köksbord...


...och här är det färdiga resultatet! Yummy!

I veckan har det även lagts in gurkor här i Komstad! Inte mindre än närmare 7 lite färdig smörgåsgurka blev resultatet! MUMMA! Det går ju en hel del krondill åt i dessa tider, både till kräftkokning och till gurkinläggningen. Skulle kanske ta och odla lite till nästa år själv, det är nämligen inte det allra lättaste att få tag i. Får nog ragga tag i ett gäng till, för det blir nog ett kräftkok till i år... Som tur var har vi ju haft en klippa i år ved gäller den punkten... Jörgen! TACK för både gurkor och krondill!!

Just i detta nu håller jag även på att tömma och rengöra poolen. Nu får det vara slut för detta året. Gäller att passa på och fixa den innan det blir för tråkigt väder, för då är det ingen höjdare att stå därute och skrubba... Nu ska jag ju börja jobba oxå, så så mycket mer bad blir det nog inte i år. Men vilken glädje vi haft av vår älskade pool i år! Den som badat mest är nog jag... Anton vågar inte och Nicke har knappt varit hemma för att kunna bada. Jag tvingade honom att bada i den en varm kväll, mest för att han SKULLE bada i den i år...:D

När jag nu suttit här och skrivit har Alvin under tiden klättrat upp och ner som ingenting i soffan. Skönt när man kan börja lita liiite mer på honom i möbler och vet att han kan ta sig ner själv. Men man vågar ju inte gå härifrån när han är uppe i soffan, en olycka händer ju så lätt. Trappan har han bestigit ett antal gånger själv...

Har jag berättat om vår trevliga resa vi ska göra i september? I samband med scrapmässan i Göteborg kommer vi och ett par kompisar att besöka Göteborg hela helgen! Åker på fredag och betar av Ullared på vägen upp, väl uppe angriper vi Liseberg på lördagen och på söndagen tar vi mässan och hemfärd. Vi ska bo på ett lite speciellt hotell i centrala Göteborg och vi hoppas att denna helg kommer att bli jättebra! Hoppas kunna hitta en del dagiskläder till pojkarna. Jisses vad det slits kläder för Antons del. Fartfylld lek och många tvättar gör sitt, då är det bra att kunna få tag i sådant lite billigare... Längtar redan! Tyvärr kommer ju inte Jane och hennes Scrapaddicted att ställa ut på mässan, kommer att sakna dig Jane! Men som tur är har jag ju inte alltför långt dit och kan ju besöka henne ändå någon annan gång, men hon kommer ändå att fattas på mässan...

Ha det så gött!

Vilken helg!

Hej igen!
Iveckan som gick fick Alvin sin tredje vaccination. Precis som tidigare gånger reagerade han inte speciellt. Men vilken knuta han fick sedan på sitt lilla lår! Och natten ska vi inte prata om! Somnade som vanligt på kvällen men vaknade strax efter två och bara skrek. Jag tror inte att han var riktigt vaken när han skrek iheller, såg inte så ut i ansiktet på honom. Ögonen var bara halvöppna och han bara "gnällskrek". Tll slut fick vi honom till att vakna och stundom satt han hos oss i famnen tyst för att i nästa sekund vara stel som en pinne och bara skrika. Så höll det på i ca 0,5-1 timme innan han tillslut somnade om i lugn och ro hos oss. Så jobbigt när man inte kan göra något för dem mer än att trösta dem. Nu är han bra men har fortfarande en knuta vid sticket, går väl snart bort hoppas jag.

Resten av veckan har varit festförberedelser! För i lördags vid 9 tiden hämtade vi vårt vildsvin från rökning och saltning för att grilla det här hemma. På kvällen kom ca 45 pers hit på grillfest! Sååå roligt! Syskon och kompisar från olika håll kom hit för att äta lite helstekt gris med oss, och det blev SÅÅÅ lyckat tycker vi! Längesedan vi hade så roligt ska ni veta! Men hur ska det bli med en massa roliga och trevliga människor som dessutom är på partyhumör! Stämningen var hög och natten blev sen. Det blev både nattligt bad och singstarskrål. Vid femtiden tvingade vi och våra nattgäster oss i säng, för att sedan stiga upp vid 8 tiden då barnen tyckte att de sovit tillräckligt... En god frukost åts och det pratades med glädje om kvällen och natten.  Så vi vill tacka ALLA våra kära gäster för att ni gjorde kvällen så underbar! Utan er hade det inte blivit någon fest!

Imorgon börjar Anton dagis igen efter sin semester. Nu är det dags att börja på Ängen och man blir stor som Anton säger. Men det kommer med all säkerhet att bli hur bra som helst! Han har ju redan varit därinne en hel del innan semestern och blivit halvt inskolad med personal och kompisar.

Nu ska jag fortsätta med vad jag gjorde tidigare... absolut ingenting... Gissar att det är lördagen som fortfarande sitter i litegranna...:)

Bye bye!

RSS 2.0