Viktresan...

Jag glömde ju berätta hur det går med min viktresa. Förra veckan blev det ingen vägning pga Me&I-party på onsdagskvällen då de har vägning i Simrishamn och på torsdagen var det ju boxning på schemat. Det är ju egentligen torsdagar som jag vägt mig tidigare i Sjöbo, men nu krockar det med träningen tyvärr. Så framöver kommer jag att väga mig i Simrishamn på onsdagarna. Och igår var det ju då dax. Jag hade ju inte helt för stora förhoppningar efter helgens bravader då jag inte tänkte VV alls. Inte för att jag frossade en massa godis eller så, men med en hotellfrukost så har man nästan förbrukat sina points redan där... Ovanpå det har jag då den där trevliga lilla veckan som vi tjejer får en gång i månaden, och då har jag en förmåga att samla på mig en massa. Men jag fick ju ställa mig på vågen trots detta och var beredd på en viktuppgång, jag visste ju vad det berodde på... Men vågen visade 0,5 kg neråt! Jag var supernöjd! Så efter tre veckor med VV har jag gått ner 1,6 kg! Och snart ska jag stassa om och bege mig mot Tomelilla och ett boxpass! Härligt!

C ya!

Halloj!

Det har varit en händelserik helg i Göteborg må ni tro! Fredag morgon satsade vi på Ullared. Körde så vi var uppe vid 10-10:30 någonting. Sen var det shopping  för fulla muggar! Hittade ytterkläder till barnen inför vintern, skönt att ha det avklarat! Det blev även en del dagiskläder till barnen och det behövs ju alltid! Hittade faktiskt ett par jeans till mig själv och Nicke fick 2 par tror jag visst. Sen var det lite baströjor och så som följde med hem. Eller hem och hem... till Göteborg menar jag. Väl framme checkade vi in på ett jättetrevligt hotell. Hotell Ibis nere i Gullbergskajen. En båt som låg förtöjd och var omgjord till hotell. Det var inte de största hotellrum vi upplevt, men det var fullt tillräckligt för att sova där!Vi var inte där förrän klockan var sju på kvällen, så det var inte mycket vi gjorde sedan vi kommit dit. Vi gick en liten runda, sen var barnen trötta och griniga så vi begav oss hemåt och kröp ner i våra sängar. Lördagsmorgonen bjöd på regn... Så vårt tänkta besök på Liseberg sköts upp till söndagen och istället besökte vi Universeum. Det var verkligen kul att få se det. Vilka akvarier de har! För att inte prata om artrikedomen! Man kunde aldrig titta sig mätt på alla vackra fiskar! Sen kunde man spendera hur mycket tid som  helst på de övriga våningarna. Vi hamnade på andra, eller var det tredje våningen...? Iallafall så var där en massa saker man kunde testa sig själv med. En massa olika pussel, experiment, mm. Där var vi fast en bra stund... Sen insåg vi att vi kunde ta mässan oxå när vi ändå avverkat stor del av dagen redan. Det var ju liksom inte lönt med Liseberg ett par timmar bara... För nu hade det faktiskt slutat regna och var riktigt fint väder. Sagt och gjort, mässan var nästa anhalt. Pojkarna tog med sig barnen till sista våningen på Universeum. Där var det rymden som var temat, och vi begav oss över vägen till Svenska Mässan.

Det var MYCKET lättare att ta sig fram i montrarna i höst om man jämför med i våras. Nu kunde man ju verkligen titta på sakerna inne i montrarna på nära håll och inte bara utifrån gången... Det blev några inköp. Lite journalingspots, embosspulver, embosspenna, punchinella, några enstaka papper... Ja, det var nog ungefär så... Har säkert glömt något, men då kan det ju inte vara så viktigt... eller hur? Vi hade ganska snabbt kollat över vad som fanns och sedan gick vi för att möta upp killarna. Nu var det dax för mat och Therese hade fått tips om en restaurang som hette Tara´s och dit begav vi oss! Såååå gott! En Turkisk restaurang. Jag beställde in Lammfärsspett. Är inte mycket lamm jag ätit i mina dagar, men man måste ju testa när man är på en restaurang som vet hur man tillagar det, och det ångrar jag ALDRIG!! Vad gott det var! Så det kan jag starkt rekomendera. Sedan var det hotellet vi begav oss till igen. Barnen var trötta efter en heldag, så vi satt och snackade en liten stund sedan var det sängen som gällde, det kom ju en dag imorgon. Och det var en dag vikt åt Liseberg och alla karuseller. Man blir som barn på nytt när man kommer till sådana ställen! Det var glada barn som fick åka en massa karuseller. Radiobilarna var poppis av alla tre pågarna, de små alltså, fast de vuxna skulle nog oxå gärna vilja sätta sig bakom rattarna. Och naturligtvis åkte vi Flumride i två omgångar med barnen. Vilken lycka! Anton tycker att den är rolig, men det räckte med en gång tyckte han, de andra två pojkarna åkte två gånger. Vi vuxna fick ju oxå åka karuseller såklart. Första var det vår tur, tjejerna alltså... Lisebergsbanan och därefter Balder var det vi besteg. Sååå roligt! Men jag får nog säga att jag mindes Lisebergsbanan som värre... Men Balder var ju en höjdjare! På mer än ett sätt! Vilken upplevelse den första backen var! WOW! Sen fick killarna åka några, även där var det Balder som gällde och sedan oxå Kållerado. Sen var dagen nästan så långt gången att det var dax att bege sig hemåt. 17:30 gick parkeringstiden ut och vi lyckades faktiskt vara där i tid. Sedan väntade ett par timmar i bilen hem. Barnen slocknade nästan meddetsamma och sov tills vi var förbi Hallandsåsen, där vaknade de till och vi gav dem lite fika, sedan fortsatte vi och de somnade IGEN! Likaså gjorde Nicke så jag roade mig med en ljudbok medans jag körde den sista biten hem.

Och nu är det då torsdag och nästan redan en vecka sedan vi åkte på vår resa... Var blir tiden av?! Nu har jag jobbat snart tre dagar denna veckan och i eftermiddag är min arbetsvecka slut. Nu har vi en helg som väntar. Imorgon ska jag hämta bilderna på pojkarna från Alvins ettårsfotografering och på kvällen ska vi åka till Vollsjö och hälsa på familjen Lundberg-Ekberg. Ska bli riktigt trevligt faktiskt, var ett tag sedan vi träffde dem. Lördagen är änsålänge öppen för förslag men på söndag stundar åter ett barndop.

Vi hörs!


Då var vi igång...

I måndags var min sista dag på mammaledigheten... Igår började jag nämligen arbeta igen! Känns lite vemodigt faktiskt... Det betyder ju att mina "små" barn har blivit stora på något sätt. Nu kommer även Alvin att uppleva saker utan att jag är med, Anton har ju redan gjort det ett bra tag, men just med Alvin känns det konstigt, precis som när Anton började på dagis. Jag kommer jobba tis-tors 7-16 om dagarna, så det blir lååånga dagarn på dagis för barnen. Men jag vet ju att de har det hur bra som helst! Och trivs gör dom. Anton går ju inte på dagis längre om man frågar honom, han går på Ängen! Det är den avdelning på dagiset som de äldre barnen går på fram till det är dax att börja skolan.

Viktväktandet flyter på. Och det känns bra, tom så att man känner att byxor och kjolar sitter inte fullt så hårt längre som de gjort tidigare. Såååå skönt! Denna vecka blir det ingen vägning eftersom jag är upptagen alla dagar som det finns möjlighet till vägning. Jag hade en inte alltför bra helg iofs när det gäller det där med VV, så det är kanske bra att det inte blir någon vägning denna veckan... En kräftskiva kan vara tuff att stå emot med alla sina goda pajer, osta och efterrätter! Men nu är det nya tag! Jag måste jobba på att bli bättre med att dricka vatten, det är ju ingen liten mängd vatten man ska ha i sig... 2,5 l/dygn... Men det ska nog funka bättre nu på jobbet. Jag har tagit med en STOR och fin kanna och ett STORT fint glas som hör till (TW underbara elegance serie). Det blir mycket roligare att dricka då på något konstigt sätt...

Igårkväll var det dax för höstens träningspremiär! Såååå skönt det var att komma igång igen! Man kände att det var ett tag sedan man var igång! Så långa uppehåll är inte bra... Det var ett step pass som var skoj. Bra styrkeavsnitt och en kanonbra instruktör som verkligen var peppande! Hon hejad och räknade och visade tydligt vad som komma skulle! Hon kunde sin sak! Men däremot tyckte vi nästan (jag och Therese) att det nästan var för lätta block... När vi gick därifrån kunde vi dem redan... Men det kan ju vara så att de kör lite snällare nu när det är gratis provvecka, mest för att kanske inte skrämma iväg alltför många. Men svetten den sprutade iallafall, det kan jag lova! Imorgon är det dax för box! Och det ska bli spännande!!! Det är ett tag sedan jag tränade det så det ska bli kul att testa det igen! Men jag kommer kanske inte kunna röra mig i helgen...

Ikväll bär det av till Maria på Me&I-party. Var på ett i söndags hos Jennie och shoppade denna till migOch dessa till Anton


(Bilderna lånade från meandi.se)

Blev sååå glad att jag hittade ett par jeans som passade honom utan att vara ett par stuprörsjeans! Ska bli spännande att få hem dem!

Over and out för idag!


RSS 2.0