Inskolning...

Så var vi framme vid Alvins inskolning... HJÄLP vad fort tiden gått! Om två veckor är det dax att börja arbeta!!!

Antons inskolning på Ängen har gått hur bra som helst! Man får dra honom med sig därifrån på eftermiddagarna... Massor med nya leksaker, nya utrymmen, nya lärare och framförallt vya kompisar! Alla har väl inter iktigt kommit tillbaka ännu, men Anton har redan funnit någon ny kompis och så har ju även Linus flyttat till Ängen... De två följeslagarna som aldrig viker från varandras sida. Bara positivt alltihopa.

Alvins inskolning på Näckrosen har funkat jättebra änsålänge, är bara på dag två, men han bryr sig inte om mig precis, kommer bara någon enstaka gång för att se ifall jag är kvar i bygget.

Jag kommer så småningom att lämna både Anton och Alvin på näckrosen på morgonen. Där kommer de att äta frukost ihopa och sedan går ängenbarnen in till sig. Så de kommer ju att ses en hel del iallafall de två Krookbröderna.

På torsdag är det dax för ettårs fotografering hos Fotograf Marit Lasson. Det är ju i huvudsak Alvin som ska bli fotograferad, men det kommer även att bli lite syskonbilder. Ska bli sååå roligt! Våra två små ädelstenar ska bli förevigade tillsammans utav en toppenfotograf!

Till helgen är det dax för kräftskiva hos underbara Maria och Roger! Så skoj det ska bli! Kräftorna kokte vi i fredags. Vilken skillnad det är på svenska och utländska kräftor!! De svenska har ju faktiskt lite kött i sina klor!! Och så goda de är!!


Här är en kräfta på vandring på vårt köksbord...


...och här är det färdiga resultatet! Yummy!

I veckan har det även lagts in gurkor här i Komstad! Inte mindre än närmare 7 lite färdig smörgåsgurka blev resultatet! MUMMA! Det går ju en hel del krondill åt i dessa tider, både till kräftkokning och till gurkinläggningen. Skulle kanske ta och odla lite till nästa år själv, det är nämligen inte det allra lättaste att få tag i. Får nog ragga tag i ett gäng till, för det blir nog ett kräftkok till i år... Som tur var har vi ju haft en klippa i år ved gäller den punkten... Jörgen! TACK för både gurkor och krondill!!

Just i detta nu håller jag även på att tömma och rengöra poolen. Nu får det vara slut för detta året. Gäller att passa på och fixa den innan det blir för tråkigt väder, för då är det ingen höjdare att stå därute och skrubba... Nu ska jag ju börja jobba oxå, så så mycket mer bad blir det nog inte i år. Men vilken glädje vi haft av vår älskade pool i år! Den som badat mest är nog jag... Anton vågar inte och Nicke har knappt varit hemma för att kunna bada. Jag tvingade honom att bada i den en varm kväll, mest för att han SKULLE bada i den i år...:D

När jag nu suttit här och skrivit har Alvin under tiden klättrat upp och ner som ingenting i soffan. Skönt när man kan börja lita liiite mer på honom i möbler och vet att han kan ta sig ner själv. Men man vågar ju inte gå härifrån när han är uppe i soffan, en olycka händer ju så lätt. Trappan har han bestigit ett antal gånger själv...

Har jag berättat om vår trevliga resa vi ska göra i september? I samband med scrapmässan i Göteborg kommer vi och ett par kompisar att besöka Göteborg hela helgen! Åker på fredag och betar av Ullared på vägen upp, väl uppe angriper vi Liseberg på lördagen och på söndagen tar vi mässan och hemfärd. Vi ska bo på ett lite speciellt hotell i centrala Göteborg och vi hoppas att denna helg kommer att bli jättebra! Hoppas kunna hitta en del dagiskläder till pojkarna. Jisses vad det slits kläder för Antons del. Fartfylld lek och många tvättar gör sitt, då är det bra att kunna få tag i sådant lite billigare... Längtar redan! Tyvärr kommer ju inte Jane och hennes Scrapaddicted att ställa ut på mässan, kommer att sakna dig Jane! Men som tur är har jag ju inte alltför långt dit och kan ju besöka henne ändå någon annan gång, men hon kommer ändå att fattas på mässan...

Ha det så gött!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0