Lucia och julstök...

Tänk, då var Lucia -07 redan överstökat! Men vi börjar inte där, utan ännu längre tillbaka.

Förra helgen (den 8:e och 9:e december) var det fullt upp kan jag lova!! På lördagen började vi med kalas hos Sebastian som blev 3 år. På kvällen bar det av med buss mot Kristianstad för att avnjuta ett julbord på Södra Kasern i mina arbetskamraters sällskap. Nicke var förstås också med. Underhållning för kvällen var gruppen Bra Vibrationer och deras gästartist Anna Book. Det var schlager för hela slanten!! Snacka om att det rycker i både armar och ben! Maten var brecis lika god som alltid hos dem. Barnen tillbringade natten hos farmor och farfar, vad skulle vi gjort utan dem?! Första natten Alvin tillbringade hemifrån, men det hade gått hur bra som helst! Sov hela natten och åt som han skulle. Kl. 9.30 hämtade vi barnen och blev samtidigt bjudna på frukost. Åkte sedan hem, hann knappt och jämt slappna av i soffan förrän det var dax att hoppa i kalaskläderna igen. Nu var det lilla Wilma som skulle firas. Massor med paket och ännu en gottepåse. Hem om och vände, denna gången tog vi inte ens av oss kalaskläderna, och sedan var det dax för julbord på Löderupsstrandbad med Nickes familj. Och sagolikt god mat än en gång. Hux flux så var det söndagkväll... Vart blev denna helgen av? Inte en enda måltid åt vi hemma på hela helgen! Helt otroligt. Men så mycket gott vi fick istället, hade ju inte varit lika god mat på bordet hemma kan jag ju berätta...

Sedan var det då måndag igen. På kvällen styrde vi bilen genom Fyledalen hem till mina föräldrar. Nu var det dax för årets julgodis att komma till världen. Ett par gamla klassiker som vi gör varje år och några nya godsaker. Det resulterade i Cornflakesrosor, pistage/tryffel praliner och nougat/pistage praliner. 

image38
Nougat/pistage praliner

image39
Tryffel/pistage praliner

image40
Cornflakesrosor

Men detta räcker ju inte... Nu var klockan mycket, ungarna trötta och vi vuxna likaså. Så vi körde hemåt. En liten bit på vägen vrålade jag till Nicke: Nicke stanna, ser du inte?! Då står det 2-3 st Vildsvin knappa metern framför bilen. Nicke hade inte sett dessa utan hade sin uppmärksamhet på vildsvinen han fått syn på på andra sidan bilen i vägkanten... Det var ju ganska nära kan jag säga... Och fast att klockan nu var mycket (runt 23) så somnade Anton icke! Nu pratade han bara om grisarna... Och inte ville han titta på dem när vi skruvade ner rutan, "äcklet" sa han, fast han bara en liten stund innan nästan hängt ut genom rutan och kollat på Kron- och dovhjortar. Mest troligen blev han väl lika skrämd som jag när jag vrålade till, för han brukar vara väldigt intresserad av det vilda annars. Så vi pratade om hur mycket som helst på vägen hem, verkade som om han behövde det.

På tisdagskvällen åkte vi så åter till mina föräldrar för att göra det sista julgodiset. Knäck, knäck och knäck... Tacka vet jag TupperWares microkanna! Utan den hade det tagit MYCKET längre tid! Två stycken kannor som turades om i micran så gick det på liten tid. Vi färdigställde även pralinerna som vi gjort dagen innan.

image41

I onsdags tänkte jag baka lite lussebullar till Luciadagen... Torrjäst tycker jag är bra, men den jag använde vid detta tillfälle var ingen höjdare kom jag fram till. Degen jäste inte... Så där stod jag med en hel lussebulledeg som bara var till att kasta i soporna... Snacka om att Anton var besviken...

Nu är vi då framme vid Lucia! Dagen började med ett luciatåg nere på dagis. Anton var inte med, utan detta var gruppen över honom. Vilka underbara ungar! Det riktigt rungade i Allaktivitetshuset när dessa små lucior, tärnor, bagar, tomtar och pepparkaksgubbar tog i för kung och fosterland när de sjöng jullåtarna. En del låtar som jag faktiskt inte hört tidigare. Efter det bjöds det på lussebullar och pepparkakor. När detta var över åkte jag och Alvin hem och nu tänkte jag ta revansh på dessa lussebullar! Sagt och gjort, degen jäste och jag mös! Resultatet blev minsann inte fy skam! Har aldrig varit så nöjd med mina lussebullar förut! Gula och granna! Eller vad säger ni?

image36

Natten till idag fick enplötslig vändning vid tvåtiden inatt. Hade gått och lagt mig och Alvin vid 23.30 då han oxå fick mat. Han vaknar vid 02 och är orolig i sängen, inte ledsen och gråtig utan bara allmänt orolig. Hungrig är han ju inte, han åt ju nyss tänkte jag. Han har ALDRIG vaknat så tidigt innan, han sover från det att vi lagt honom till någon gång mellan 6 och 7 på morgonen. Så jag försökte få honom till ro igen. Helt plötsligt hör jag hur det skvalar i sängen brevid mig. Jag far upp och tänder lampan. Då har han spytt så det står härliga till! Kräket stod och flöt på honom och på kudden. Inte konstigt att han var orolig i sängen! Så det blev till att ta ett bad! Sedan åt han och somnade gott igen. Vaknade vid 7 tiden i morse, åt och somnade igen och vaknade inte förrän 11.30.

Under tiden imorse tillverkade jag ett litet pepparkakshus vars delar jag gjorde igår.
image42

Naturligtvis har vi även en liten skog och en vildhäst i vårt pepparkaksland :)
image43

Så har min vecka sett ut! Fullt upp! Imorgon väntar julbord på Stockeboda med julbad i vedeldad tunna efteråt. Hoppas att det blir lika trevligt som förra året vi var där.

Det var allt från Komstad för denna gången! Ha det så gött!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0